HTML

Pállott csipával a pörkűtt körül

Friss topikok

Címkék

"E6huszon1"

2015.01.13. 13:10 Pállott csipával a pőrkűtt körül

E621...

Nátrium-glutamát...

C5H8NO4Na...

Ízlelgeti az ember...

Vagyis dehogy!

Régóta azon a véleményen vagyok, hogy nem chef, nem szakács az, aki Maggi, Knorr, Vegeta és egyéb ízfokozó termékekkel főz, ezeknek ugyanis nincs helye a profik konyhájában.

Akik ezeket használják, azoknak szintén nincs helyük ott. Ezekkel a 11 éves gyerekem is meg tud főzni egy levest...

Vagy bármi mást "ízletessé" tud tenni...

Az emberek többsége allergiás rá, ami mindenkinél más-más módon nyilvánul meg. Fejfájás, hasmenés, gyors szívverés, letargia, depresszió, extrém esetekben sokkos állapot.

Az E621-et elsősorban cukornádból, melaszból, cukorrépából, szójából de akár tengeri hínárból is ki lehet nyerni. Eleinte a Távol-Keleten használták, majd az Egyesült Államokban, végül pedig az egész világon ismertté vált. Előszeretettel alkalmazzák félkész-, és készételekhez, konzervekhez, húskészítményekhez, ételízesítőkhöz, fűszerkeverékekhez, salátaporokhoz, levesporokhoz-, és kockákhoz, szószokhoz, fagyasztott termékekhez, felvágottakhoz, szójakészítményekhez, üdítőkhöz, chipsekhez.

Ahogy terjedt a nátrium-glutamát használata a Távol-Keleten, úgy jelentkeztek különböző tünetek azok között, akik rendszeresen ettek ilyen jellegű éttermekben. Innen származik a kínai étterem szindróma elnevezés...

Borzasztó, amikor egy tyúkhúslevesben nem a tyúk, vagy a zöldségek természetes ízét érzi az ember, hanem a mesterséges kissé édeskés, kissé borsos behízelgő valamit.

Borzasztó...

Emlékezzetek arra, hogy milyen volt a Nagymama vasárnapi húslevese. Emlékezzetek arra, hogy milyen rántott húst tett elétek a húsleves után, aminek a panírjában nem volt semmi mesterséges ízfokozó...

Ha megvannak ezek az ízek, akkor menjetek, és készítsétek el magatok ezeket, ízfokozó(k) nélkül. Lehet, hogy 20 perccel tovább fog tartani...

De megéri!


Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/14364/a-natrium-glutamat-erzekenyseg
A tünetek között szerepel a gyorsszívverés, fej- nyak- és hátfájás, a gyengeségérzés, és a lehangoltság, depresszió. Növeli az étvágyat, csökkenti a sejtek inzulin-érzékenységét, így hozzájárulhat az elhízás és a cukorbetegség kialakulásához is. Röviddel az elfogyasztott ételek után kipirulás, migrénes fejfájás, végtagzsibbadás léphet fel azoknál, akik nagy mennyiségben és rendszeresen fogyasztanak készételeket gyorséttermekben. Egyénenként változó, hogy milyen tünetek és milyen mértékben jelentkeznek. A vegyületet szójából vagy tengeri hínárból nyerik ki, amelyet eleinte csak a Távol-Keleten használtak, majd az Egyesült Államokban, végül pedig az egész világon ismertté vált. Előszeretettel alkalmazzák félkész- és készételekhez, konzervekhez, húskészítményekhez, ételízesítőkhöz, fűszerkeverékekhez, salátaporokhoz, levesporokhoz és –kockákhoz, szószokhoz, fagyasztott termékekhez, felvágottakhoz, szójakészítményekhez, üdítőkhöz, chipsekhez. Ahogy terjedt a nátrium-glutamát használata a Távol-Keleten, úgy jelentkeztek különböző tünetek azok között, akik rendszeresen ettek ilyen jellegű éttermekben. Innen származik a kínai étterem szindróma elnevezés.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/14364/a-natrium-glutamat-erzekenyseg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pallottcsipavalaporkuttkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr807067569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása